INVESTIGATII

TRANSFUGII EP.5: Distracții perverse în familia deputatului GREȚU

Efrosia Grețu, este ultimul deputat care a trecut de la PD la Pro-Moldova. Posibil că la luarea deciziei un rol important l-a jucat nu atât trecutul său profesional de pedagog, cât acel al membrilor familiei sale, implicați într-un scandal destul de rușinos, cu care aleasa poporului ar fi putut fi șantajată.  

Chiar dacă are în spate o impresionantă activitate pedagogică (și-a început cariera la Şcoala medie din satul Covurlui, raionul Leova, după care, aproape 30 de ani, a condus Centrul de creație al copiilor din Leova, ca mai apoi să devină lidera filialei din Leova a Sindicatelor din Educaţie), Eufrosinia Grețu nu a reușit să-și ferească propriii copii de implicare în istorii dubioase.  

Astfel, la data de 23.09.2014 de către organul de urmărire penală al DIII a fost pornită o cauză penală în baza art. 26, 172; 175 Cod penal, după ce a fost înregistrată plângerea unui bărbat care susținea că persoane necunoscute prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki.ru” au purtat discuții cu caracter obscen şi indecent cu feciorul său minor în vîrstă de 15 ani. 

În urma măsurilor întreprinse, a fost stabilit că utilizatorul profilului în cauză din rețeaua de socializare „Odnoklassniki.ru” este un bărbat de 21 de ani (la acel moment), care activează în cadrul Consiliului Raional Leova. Suspectul s-a dovedit fiul deputatului transfug. După ce la data de 05.08.2015 au fost desfășurate percheziții la domiciliul și locul de muncă din or. Leova a suspectului, au fost ridicate sisteme informatice utilizate de către acesta. La data de 01.09.2015 oamenii legii au expediat cauza penală către procuror cu propunerea de transmitere în judecată. Se pare însă că Grețu și-a rezolvat problema, cazul fiind mușamalizat, pentru că potrivit informațiilor obținute de scheme.md cauza penală a fost suspendată.