BLOG

Printre show și pâine apar scheme

Proiectul SCHEME.MD își propune să devină un produs jurnalistic de calitate realizat de o echipă experimentată care va rămăne deocamdată în umbra propriilor materiale. Necesitatea publicării investigațiilor și analizelor in formatul ales de SCHEME.MD apare din cauza politizării excesive a temelor de interes public.

Pentru că discursul politic din Republica Moldova a devenit cap de afiș în toate buletinele de știri, iar politicienii încearcă să ne substituie bunăstarea cu acest discurs, schimbând pâinea pe show, a devenit absolut necesară apariția unei resurse media care să publice informații importante și să descrie fenomenele distructive din Republica Moldova, fără să ia în calcul factorul politic. 

În ultimele 3 decenii, cetățenii Republicii Moldova au fost și mai rămân încă victime ale manipulării continue. Echipa SCHEMELOR, care face parte dintr-un consorțium internațional de investigație va încerca să combată acest fenomen prin informare corectă și evitarea subiectelor politice. Dacă un politician este corupt – investigația este despe corupție, nu despre politică. Dacă elementele criminale au conexiuni cu politicienii, este vorba despre SCHEME criminale, nu despre politică. Dacă au loc delapidări, spălări de bani și furturi din patrimoniul public, cu implicarea politicienilor, este vorba de corupție și nu de politică.

Nu doar politicienii sunt ținta SCHEMELOR. Orice subiect de interes public despre care vom considera că nu a fost analizat, investigat și elucidat la nivelul cuvenit, va intra in vizorul nostru. 

În activitatea noastră ne vom baza în mare parte pe dotările tehnice, surse, experiență proprie, dar și consultanța colegilor din afara Republicii Moldova. 

ECHIPA SCHEME.MD