ȘTIRI

Răscoală la Penitenciarul Lipcani. A ars acoperisul unui bloc al închisorii. Guvernul Sandu ascunde informația!

Deși, potrivit surselor noastre, ieri, 12 octombrie la Penitenciarul din Lipcani a avut loc o răscoală violentă a deținuților, autoritățile nu au emis deocamdată niciun comunicat la această temă.

După ce în timpul răscoalei a fost incendiat acoperișul unui bloc de pe teritoriul penitenciarului de către unul dintre deținuți (KROKODIL), a fost nevoie de intervenția pompierilor locali, care au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore, spun martorii oculari.

Pana la urmă oamenii legii au reușit într-un final să stabilizeze situația din penitenciar. Deocamdată nu cunoaștem dacă există victime. Cert este că în urma răscoalei statul va avea de suportat pagube materiale mari.

Paralel în Penitenciarul 13 din Chișinău au avut loc percheziții în urma cărora au fost ridicate zeci de telefoane mobile. Straniu este faptul că perchezițiile au fost efectuate cu implicarea BDS FULGER, subdiviziune MAI care nu are nimic în comun cu administrarea sistemului penitenciar, iar în cadrul unor astfel de operațiuni trebuie să participe PANTERA subdiviziune creată special pentru intervenția în penitenciare.

Totul are loc la puțin timp după ce în funcția de șef al AGENȚIEI NAȚIONALE A PENITENCIARELOR fost numită Jignea Liuba, fosta șefă de la penitenciarul de minori la Goieni – unul dintre cel mai prost-famate din tot sistemul.

În ultima perioadă acolo au avut loc două răscoale, un etaj a fost ars după ce a fost incendiat, copii se plâng că sunt supuși permanent torturilor. Și asta chiar dacă la 40 detinuți instituția numără 100 angajați, care însă nu fac față.

Probabil anume pentru a nu-i păta și mai mult reputația noului Șef al ANP, cei de la Ministerul Justiției condus de Olesea Stamati, apropiata Maiei Sandu, au decis să nu facă informațiile publice.

Exact cum nici MAI-ul nu a explicat ce au căutat mascații de la FULGER în penitenciarul 13.

vom reveni cu detalii