ȘTIRI

Usatîi – figurant în dosarul RJD. Moldoveanul este implicat în schema furtului a peste 300 de miliarde. FSB desfășoară percheziții.

În dimineața zilei de astăzi, 14 august 2019, FSB împreună cu Comitetul de Anchetă al Federația Ruse au declanșat o acțiune de amploare în cadrul dosarului delapidării de fonduri din RJD (Căile Ferate Ruse). Concomitent, chiar în aceste clipe, la zeci de adrese, au loc percheziții care se vor încheia cu rețineri și arestări.

Acțiunile au loc în cadrul unui dosar intentat în baza articolului 210 al Codului Penal din Rusia (Organizarea unei Comunități Criminale).

Potrivit datelor anchetei, prejudiciul creat de aceasta Comunitate Criminală poate depăși suma astronomică de 300 de miliarde de Ruble rusești. Banii au fost extrași ilegal prin diferite scheme cu implicarea firmelor căpușe din compania gigant de stat RJD.

Printre organizatorii societății criminale figurează Boris Ușerovici, Valerii Markelov și partenerul lor de afaceri, moldoveanul Renato Usatîi.

Investigațiile îi vor viza și pe angajați de nivel înalt din cadrul FSB și MAI-ul rusesc, care au contribuit la realizarea celui mai mare furt din ultimii ani a banilor publici din Federația Rusă.

Vom reveni cu detalii

Scheme.md