INVESTIGATII

MAFIA elitelor: PDM

Scheme.MD a studiat istoricul Partidului Democrat din Moldova și a ajuns la concluzia că majoritatea personajelor Cheie din Politicul Moldovenesc au sub o formă sau alta conexiuni cu Partidul Democrat, formațiune care a monopolizat decenii întregi procesele politice din Republica Moldova.

Până și actuala guvernare tot din aceeași caracatiță a elitelor de pe Bâc se trage și are sub o formă sau alta conexiuni strânse cu mai marii Republicii Moldova – aripa democrată.

Toate legăturile dintre personajele de mai sus sunt trecute în schemă în baza datelor publice și pot fi verificate de către orcine își dă străduința.

Pentru a nu supra-încărca vizual această schemă am inclus numai o parte din personajele care în ultimul an au fost head-lineri în buletinele de știri și au avut apariții dese la televizor.

Mai mult ca atât, în acest material e prezentată doar partea schemei a Mafiei Elitelor care e legată direct de PDM, prin cel mult o strângere de mână distanță.

Însă caracatița este mult mai mare și urmează să publicăm în ceea ce urmează și eșchierul de stânga, veșnicii rivali ai celor de dreapta, care au guvernat țara aproape un deceniu din 2001-2009 și sunt pe cale să pună din nou mâna pe ea.

Ca să vă fie ușor să înțelegeți schema, vă aducem un exemplu de citire a acesteia. Să îl luăm de exemplu pe Andrei Popov. Acesta este fiul lui Mihai Popov care a fost ministru într-un guvern PDAM (predecesorul PDM). Andrei, a lucrat viceministru fiind și el membru al PDM, deci coleg cu Vlad Plahotniuc. Totodată Andrei l-a cununat pe Nicu Popescu, care este Actualul Ministru de Externe condus de Maia Sandu, fost ministru al educației din partea PLDM-ului Condus de Vlad Filat, și el ex-membru al PDM. Nicu Popescu la rândul său a fost și consilier a lui Vlad Filat, dar și coleg cu un alt membru al echipei de la guvern din perioada lui Filat consilierul Dumitru Alaiba. Fosta soție a lui Alaiba este la rândul său secretar de stat în guvernul Sandu.

Să facem un mic experiment. Iată ce se întâmplă dacă îi scoatem din schemă pe Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, Familia Lucinschi PDM și PLDM și fondatorii PLDM (partid format prin ruptura din PDM):

În schemă rămâne o guvernare aproape fără defecte, cu Ilan Șor, Veaceslav Platon undeva paralel cu statul, iar Curtea Constituțională, așa cum trebuie să fie, undeva în aer, independentă total. Doar că realitatea este alta și ea e prezentată de prima imagine. După cum am menționat – nici măcar nu în plină măsură.

După cum am mai menționat, toate datele sunt publice și chiar vă îndemnăm să le verificați și să ne sugerați noi legături prin intermediul paginii noastre de facebook, dacă le identificați înaintea noastră.

Schema Mafia Elitelor se va actualiza în permanență.

Abonează-te la canalul nostru de Telegram ca să afli înaintea tuturor: https://t.me/lustratia