ȘTIRI

INTERCEPTĂRI: Usatîi îi poartă grijă lui Țuțu. ROSSIA 24 îl declară certat cu legea și om a lui Plahotniuc.

După ce a acuzat scheme.md că ar face partizanat politic, Renato Usatîi s-a războit săptămâna aceasta și cu presa din Federația Rusă și asta chiar dacă anterior Usatîi a apelat de mai multe ori la „corectitudinea” și „greutatea” acestei prese.

Reacția furibundă de ieri a candidatului la funcția de primar al Bălțiului a fost un răspuns la reportajul canalului RBK, care a difuzat informații potrivit cărora rolul lui Usatîi în laundromatul rusesc este investigat acum de oamenii legii din Federația Rusă.

Tunetele și fulgerele din cadrul transmisiunii de pe facebook nu i-a speriat însă pe jurnaliștii apropiați Kremlinului și la numai o zi după ieșirea nervoasă a lui Usatîi, presa din Rusia, îl desființează din nou, plasându-l alături de Plahotniuc, Țuțu, Markelov și Gorbunțov, adică într-o gașcă criminală de elită, care se ocupă de tot ce este ilegal – de la spălarea banilor, la traficul de droguri.

Mai muet ca atât, jurnaliștii de la Rossia 24 publică în premieră o interceptare în care Usatîi îi comunică agitat unui apropiat de-a lui Plahotniuc despre faptul că Țuțu Constantin figurează într-un dosar penal în Rusia, iar rolul lui este stabilit.

Deși ne-am propus să nu republicăm materialele altor surse media, am decis să facem totuși o excepție, special pentru Renato Usatîi, cel care ne-a plasat în Buzunarul lui Igor Dodon, vechiul său partener de coaliție stradală antioligarhică. Și ca să nu se supere nici socialiștii lui Dodon, le promitem și lor câteva surpize la care lucrăm.