BLOG

Grupul Candu-Shor între paranteze. Detalii despre noul portal

După ce a fost sistată activitatea mai multor site-uri care promovau fake-uri, Grupul Candu-Shor s-a văzut nevoit să recurgă la alte modalități pentru a-și promova interesele și a alimenta publicul cu manipulări pentru a crește ratingul propriilor formațiuni.  Sursele noastre spun că pentru aceste acțiuni, aliatul lor – Shor – este dispus să achite sume importante de bani pentru trolii, care până mai ieri erau finanțați din greu de către un alt fugar – Vladimir Plahotniuc. 

Astfel, pe parcursul ultimelor zile pe rețelele de socializare, tot mai intens este promovat de către trolii comuni ai Grupului Candu-Shor, un portal informațional cu denumirea sugestivă – www.paranteze.md.

Să deschidem parantezele și să analizăm cum și de cine  a fost înregistrat acest portal. Astfel, sursele noastre au declarat că pagina web. www.paranteze.md, a fost înregistrată conspirativ  după un oarecare Mihai Cucoș a.n. 1983. Nu știm unde se află această persoană la moment, în țară sau peste hotare însă administratorii proiectului au comis o mare eroare atunci când au achiziționat site-ul prin Compania germană pentru înregistrarea şi gestionarea domeniilor Key-Systems GMBH pe numele lui Peter Paul Fischer.

Mai mulți experți în IT au constatat că deşi registratorul domeniului include numele lui Fisher, în coloana pentru „e-mail-ul registratorului” este indicat mihai@econet.md, iar conform   datelor suselor noaste în masivele informaționale a ÎS MoldData, domeniul econet.md este înregistrat pe numele lui Mihai Cucoş, cu adresa electronică mihai@nobil.md. 

Tot pe numele lui Mihai Cucoș a fost plasat și Domeniul Insidown.com, care a fost înregistrat de către firma off-shore din Cipru, Insidown, la 2 februarie 2015. Evidențiem și faptul că în istoria Insidown există un detaliu care indică asupra faptului că această companie nu este străină lui Vladimir Plahotniuc.Tot Mihai Cucoş a bronat mai multe domenuri pentru a nu admiti utiliazare numelui lui Plahotniuc de terțe persoane.

Anterior, NewsMaker a relatat de spre faptul că Insidown are legături cu mai multe persoane din anturajul oligarhului, iar numele de domeniu – insidown.com – a fost înregistrat sub jurisdicţie germană la fel de către Mihai Cucoş, cetăţean al Republicii Moldova. 

Potrivit datelor de inspecţie fiscală, Mihai Cucoş, reprezintă interesele companiei Finpar Invest, care deţine terenul pe care este construit hotelul Nobil, care deja îi este cunoscută apartenența.  Un alt aspect important, o posibilă rudă a lui Mihai Cucoş   – LIDA CUCOŞ administrează Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Așa dar, chiar dacă administratorii proiectului www.paranteze.md, încearcă să mascheze apartenența site-ului punând în fața publicului cetățeni simpli, iar trolii   Grupului Candu-Shor promovează și materiale despre Maia Sandu, aceștia s-au dat de gol atunci când au deschis parantezele, dar au uitat să taie coada trecutului…..