BLOG

Gribincea a lucrat gratis cu PD. Replică de $ 187 822

Deranjat de faptul că Scheme.md a descris pe scurt (deocamdată) Cazul Gribincea, eroul principal al acestei analize meritocratice realizată de colegii noștri, a reacționat. Halucinant ce-i drept, dar suntem obligați, deontologic vorbind, să-i publicăm reacția, fără a interveni în cele scrise .

/ facebook.com / dreptul la replică a lui Vladislav Gribincea

Am evidențiat totuși cea mai interesantă parte a comentariului dat de Gribincea. De pe pagina de facebook al Președintelui CRJM înțelegem expres faptul că el și instituția pe care o reprezintă nu a fost plătit pentru activitatea sa în grupul de lucru pe care l-a condus alături de Andrian Candu speaker din partea PDM, grup care a fost creat în 2013 și s-a ocupat de reformarea Procuraturii.

Din aceeași parte a comentariului său, înțelegem că Vladislav Gribincea îndeamnă urmăritorii să își facă singuri concluzii. I-am urmat sfatul și am tras concluzii.

Și ele sunt următoarele:

Era culmea ca domnul Gribincea să fie plătit de două ori. Or, în anii 2012-2014, CRJM primise deja aproape 188 mii de dolari de la Ambasada SUA în Republica Moldova, pentru scrierea a trei studii menite să optimizeze sistemul judecătoresc din Moldova

Din acești bani a fost realizat și Studiul privind optimizarea structurii procuraturii și a sarcinii de muncă a procurorilor din Republica Moldova. Dacă ajungem pe pagina 51 al documentului repectiv putem citi recomandările ONG-ului lui Gribincea.

Nota: atrageți atenția la punctele 6 și 8 din recomandările raportului

Îndată după finisarea proiectului pentru Ambasada SUA, Gribincea, alături de Candu, trec la reformarea sistemului / implementarea recomandărilor. Astfel CSP (Consiliul Superior al Procurorilor) a devenit organul care poate alege independent un Procuror General (CSP-ul fiind acuzat de către actuala Guvernare că este captiv), iar CNA-ul a rămas fără o bună parte din atribuțiile pe care le avea, acestea trecând la Procurorii Anticorupție.

2016. Reforma a fost bifată. Gratis.
sursa poză: luchianiuc.com/blog

O altă concluzie pe care am tras-o, după ce Gribincea ne-a îndemnat să o facem, este că din toate cele scrise la adresa lui, el a avut să ne replicheze doar despre faptul că nu a fost plătit în grupul de lucru, fapt pe care noi, echipa Schemelor nici nu l-am declarat. Gribincea a lucrat cot la cot cu PD-ul, oficial, pe gratis. Ca după asta să aplice la un proiecte în valoare de $1.400.000 și să reformeze totul din nou.

Este regretabil faptul că suntem nevoiți să explicăm pe degete lucruri evidente, dar ne asumăm și această misiune, atîta timp cât activitatea oricăruia dintre eroii noștri reprezintă o SCHEMĂ.

Anume pentru astfel de cazuri, în care trebuie să dăm explicații și replici celor care ne acuză de interese ascunse, altele decât informarea și ilucidarea tuturor schemelor din Republica Moldova, a și fost creată categoria BLOG.

P.S. În ceea ce ține de anonimatul nostru – faptul că el deranjează, înseamnă că facem corect ceea ce facem. El va dispărea la un moment dat, nu și schemele, cu tot cu acei care sunt implicați în ele.

ECHIPA SCHEME.MD

You May Also Like